Yvonne Prins - coach en psycholoog bij Praktijk Kracht

 

Yvonne Prins (1974) is psycholoog. Sinds 2007 werkt zij als zelfstandig coach. Met de oprichting van Praktijk Kracht wil zij zich in het bijzonder richten op mensen met een (chronische) ziekte.
Zij staat voor een praktische en oplossingsgerichte aanpak. Oplossingen zijn vaak al in mensen aanwezig. Ze moeten alleen naar boven worden gebracht.

 

Yvonne is een aantal jaar werkzaam geweest bij een trainingsbureau in Amsterdam. Hier gaf ze diverse communicatietrainingen voor zowel particulieren als bedrijven, waaronder persoonlijke effectiviteit, presentatietechnieken, en assertieve en communicatieve vaardigheden. Ook verzorgde ze individuele loopbaanbegeleiding, stressbegeleiding en sollicitatietraining. Zij heeft daarna gewerkt als docent communicatieve vaardigheden en studieloopbaanbegeleider aan een Hogeschool, waarbij zij ruime ervaring heeft opgedaan in het coachen van studenten. Daarnaast heeft zij zelf een chronische ziekte. Van haar hand verscheen de Ziekenhuis survivalgids.

 

Zij behaalde het certificaat Basiscursus Gedragstherapie van de PAO en rondde de Post HBO opleiding Coaching en Begeleiding aan het NCOI af. Daarnaast volgde ze de cursus Oplossingsgerichte Coaching aan het RINO, een cursus Mindfullness en de cursus Psychologische Interventies bij chronische somatische aandoeningen (RINO).

 

 

 

foto Yvonne Prins